Czekoladowe naleśniki z mascarpone

Kuchnia

Każdy kocha czekoladę, a połączenie czekolady z kremowym serkiem jest po prostu niebiańskie. Ta kombinacja idealnie pasuje do siebie i jeśli szukasz czegoś innego w swoim śniadaniu, to powinieneś spróbować tych czekoladowych naleśników z mascarpone.

Przepis na ten przepis jest dość prosty, a wykonanie ciasta zajmuje mniej niż 10 minut. Najważniejszą rzeczą jest to, że jakość składników jest bardzo ważna dla tego przepisu. Więc, użyj najlepszych jakościowo składników, aby uzyskać najlepsze wyniki.

Składniki

Czekoladowe naleśniki (Przepis N.N.)

3/4 szklanki mąki uniwersalnej

1/4 szklanki cukru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Szczypta soli

1 jajko

1/2 szklanki mleka

1 łyżka czekolady

Mascarpone (Przepis autorstwa N.N.)

2 łyżki sera Mascarpone

Metoda

Podgrzej patelnię i dodaj 2 łyżki masła. Kiedy się rozpuści, dodaj cukier i mieszaj, aż stanie się lekko brązowy. Usuń go i odłóż na bok.

Teraz dodaj jajko do mieszanki i dobrze je ubij.

W osobnej misce dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj tę mieszankę do jajka i dobrze wymieszaj.

Na koniec dodaj czekoladę i mleko. Dobrze wymieszaj i spraw, aby ciasto było gładkie.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wylej ciasto na patelnię. Gotuj naleśniki przez 2 do 3 minut i przewróć je na drugą stronę. Gotuj przez kolejną 1 do 2 minut.

Wyjmij z piekarnika i dodaj mascarpone na wierzchu naleśnika. Podawaj na gorąco.

Wnioski:

Naleśniki smakują niebiańsko, gdy podasz je z ciepłym i serowym mascarpone. Smak czekolady i kremowego serka jest po prostu niesamowity. Naleśniki są puszyste i pyszne.