5 prostych i skutecznych sposobów na zachowanie świeżości szarlotki

Kuchnia

Szarlotka to klasyczny deser, który ma wspaniały smak i aromat cynamonu i cukru. Jeśli jesteś miłośnikiem jabłek i szarlotka jest jednym z Twoich ulubionych dań, to bardzo ważne jest, aby zachować jej świeżość. Istnieje tak wiele sposobów, aby zachować świeżość szarlotki przez dłuższy czas. Oto niektóre z najlepszych i łatwych sposobów, aby szarlotka pozostała świeża.

Użyj uszczelnienia

Uszczelnienie szarlotki pomoże zachować jej świeżość przez dłuższy czas. Szarlotka jest uszczelniona folią aluminiową, a następnie zamrożona. Kiedy go otworzysz, powietrze wewnątrz pie jest wymieniane z powietrzem na zewnątrz.

Odcinanie górnej warstwy ciasta

Po uszczelnieniu tortu folią aluminiową, należy wyciąć mały otwór na środku tortu. Następnie placek przykrywa się folią plastikową. Ciasto pozostawia się w temperaturze pokojowej i jest gotowe do jedzenia.

Przechowywanie w lodówce

Jeśli nie masz czasu, aby wyciąć górę ciasta, wtedy możesz trzymać go w lodówce przez dłuższy czas. Ciasto pozostaje w lodówce przez kilka tygodni.

Dodaj śmietanę

Dodanie śmietany do ciasta sprawi, że ciasto pozostanie świeże przez dłuższy czas. Śmietanę dodaje się do ciasta przed pieczeniem i dzięki temu ciasto zachowuje świeżość przez dłuższy czas.

Wnioski:

Jeśli jesteś zmęczony jedzeniem tej samej starej szarlotki przez długi czas, to najwyższy czas spróbować czegoś nowego i skutecznego. Jestem pewna, że powyższe wskazówki będą działać dla Ciebie i sprawią, że Twoja szarlotka pozostanie świeża przez długi czas.